Glaserad kassler är en säker vinnare för att piffa upp lunch- eller middagsbordet. Så elda upp i grillen och följ detta recept för en ljuvligt saftig glaserad kassler.
texture
Pelletsgrill
restaurant_menu
Huvudrätt
Ingredienser
Så här gör du
Grillen:
Slå på grillen och ställ in temperaturen på 150°C. Du kan ev lägga en foliebricka på gallret under kasslern för att förhindra att din grill blir smutsig av fettet och glasyren från kasslern.
Kasslern:
Skär ett par 1-2 mm snitt på lång och kortsidan, så att det ser ut som att kasslern är rutig. Detta hjälper glasyren att sätta sig fast och sjunka in i köttet lättare.
Grilla:
Lägg tillbaka kasslern i grillen och placera kötttermometern i mitten av köttet.
Grilla kasslern tills den når 60°C.
Glaseringen:
Ta dina cornflakes och krossa dem till små flingor. Lägg dem sedan i en skål.
Tillsätt dijonsenap och farinsocker i skålen med krossade cornflakes.
Blanda det väl.
Servering:
När din kassler har nått 60°C, ta bort den från grillen.
Sätt din grill på cirka 230 - 260°C.
Pensla kasslern noga med glasyren så att den täcks med ett rejält lager
Lägg tillbaka kasslern i grillen och grilla i ca. 10-15 min
Du kan servera kasslern med potatisgratäng eller anvanda den som pålägg. Smaklig måltid!