Det krävs inte mycket, men smakar retro på det häftiga sättet. Vi pratar såklart om den klassiska hasselbackspotatisen. En krispig, gyllene frestelse fylld med utsökt smak och viktiga mineraler, vitaminer och näringsämnen 😉
Vi grillar vår hasselbackpotatis i en medelstor träpelletsgrill, Traeger Pro 22. Den är gammaldags och riktigt cool. Faktum är att den har fått sitt design från världens första pelletsgrill, som Joe Traeger uppfann redan 1997. Den har en väldigt enkel värmereglering – du vrider bara vredet till önskad temperatur och själva grillen håller den stabil.
Vi har använt körsbärspellets men du kan använda vilken typ av träpellets du vill. Alla Traegers träpellets fungerar bra till allt. Här grillar vi i 190°C. och det är begränsat hur mycket rök som kommer, så därför är varianten av pellets inte så viktig i detta fall.
texture
Pelletsgrill
restaurant_menu
Tillbehör
Ingredienser
Så här gör du
Förberedelser:
Sätt grillen på 190°C. och medan den blir varm, förbered potatisen.
Skala potatisen.
Skär tunna skivor i potatisen. Tips: använd två träskedar eller lägg varje potatis mellan två låga skärbrädor, så slipper du skära hela vägen genom potatisen.
Smält lite smör i en kastrull.
Doppa toppen av potatisen i det smälta smöret.
Strö lite salt över potatisen och så är den redo att läggas på grillen.
Grilla:
Lägg din hasselbackpotatis på det översta grillgallret i din pelletsgrill. På så sätt har du gott om plats för gott kött på det stora grillgallret nedanför.
Grilla potatisen i ca. 60 minuter. Det är en fråga om smak och behag när de är färdiga, men vi gillar dem när de är goda och frasiga.