Revben på pelletsgrill med 3-2-1 metoden

Mmmm! Vi älskar revben! Vi är särskilt förtjusta i dom supermöra varianterna, där köttet nästan faller av benet. Vi lagar revben med hemmagjord rub och hemmagjord BBQ-sås, men vill du slippa besväret kan du förstås köpa kryddor och såser i affären. Vi grillar på en av de mycket stora pelletsgrillarna, Traeger Timberline 850. Den kan styras från en app på telefonen och vi är mycket nöjda med grillens coola design och de många funktionerna. 

Vi har gjort en superläcker Mac & Cheese som tillbehör, och eftersom vi gör allt på samma gång , så lagar vi vår Mac & Cheese på 130 grader i en timme. Se receptet för Mac & Cheese för övrig information.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Rub:

  1. Blanda alla ingredienser

Förberedelser:

  1. Ta bort hinnan från baksidan av revbenen.Det gör du enkelt genom att börja i den smala änden och använda en skalkniv för att lossa hinnan, så att du kan få in ett finger under och sedan dra av skalet med hjälp av lite hushållspapper.
  2. Bred ut lite dijonsenap på baksidan och gnugga in den väl.
  3. Strö/gnugga med rub så att det täcker hela baksidan av varje revben.
  4. Gör samma sak på framsidan av varje revben, så att båda sidorna av alla ben har täckts med senap och rub.

Grilla -3

  1. Sätt grillen på 110°C.
  2. Lägg dina revben på grillen.
  3. Grilla dem i ca. 3 timmar.

Grilla -2

  1. Ta bort revbenen från grillen och slå in varje revbensbit individuellt i slaktarpapper (eller aluminiumfolie). Om benen är magra och saknar marmorering kan du tillsätta juice och smör.
  2. Sätt tillbaka benen in i pelletsgrillen och ställ in temperaturen på 130°C.
  3. Grilla  benen i ca. 2 timmar.

Grilla -1

  1. När två timmar har gått och benen har släppt lite ifrån köttet så tar man ut benen ur slaktarpappret. Benen måste ha släppt lite och tiden det tar beror lite på storleken på benen.
  2. Bred sedan ut ett rejält lager BBQ-sås på båda sidor av varje ben.
  3. Grilla benen i ytterligare 1 timme tills de är supermöra. Det är otroligt enkelt att göra och du får spareribs som garanterat får det att vattnas i munnen!

Skriv ut recept

arrow_upward