Ingredienser
Så här gör du
Ris:
- Koka upp ris med 1 tsk. salt i 12 min.
- Ta grytan av värmen, låt vattnet ligga i grytan med ris och låt riset dra i 10-12 min eller tills vattnet absorberats.
Förbereda:
- Skär gurkan i skivor eller tärningar.
- Skär morötter i skivor eller stjälkar.
- Hacka salladen grovt.
- Skär fläsket i strimlor.
- Hacka vitlöken fint.
Soya-mayonnaise:
- Blanda majonnäs och soja i en skål.
Woka:
- Hetta upp solrosolja i woken och fräs vitlöken.
- Rengör woken och stek nu sesamfröna i woken på hög värme i 3-4 min
- Hetta upp woken igen med lite solrosolja och stek morötterna på full värme i 4-5 min.
- Tillsätt salladen/Pak choi och stek i 2 min. på medelvärme. Denna blandning hälls sedan i en skål.
- Blanda solrosoljan, kryddorna, chilin mm. i woken och stek fläsket i den på hög värme i 3-5 min
- Tillsätt de stekta grönsakerna från tidigare, lite socker, salt och peppar samt lite soja.
- Rör ihop allt och stek i ca 3 min.
Servera:
- Serveras med ris, fläsk, gurka, grönsaker m.m. på tallriken.
- Strö över sesamfrön och toppa med sojamajonnäsen.