Omelett i wok

Att göra en omelett i en paellapanna på din HOT WOK är både snabbt och enkelt, samtidigt som det är ett smakfullt sätt att tillaga den populära äggklassikern på. Omeletten är otroligt mångsidig och kan anpassas precis efter din smak och dina preferenser. Tillsätt de grönsaker, det kött eller dom kryddor du önskar – man kan verkligen skapa otaliga smak-kombinationer efter sina egna önskemål. Omeletten ger en fantastiskt möjlighet att använda rester på, och du kan enkelt komplettera med nya råvaror.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Tillbehör
  • restaurant_menu Lunch
  • restaurant_menu Snack
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelse:

  1. Knäck äggen i en skål och vispa upp dom. Tillsätt lite salt och peppar efter smak.

  2. Förbered också din fyllning genom att skära eller hacka i små bitar

Förslag på fyllning:

  1. Riven ost, skinka, salladslök.
  2. Riven ost, champinjoner, lök och örter.
  3. Riven ost, röd och grön paprika.
  4. Finhackad persilja, gräslök, körvel, dragon och basilika. Lika delar av varje.
  5. Bacon, champinjoner och riven parmesan.

Tillagning:

  1. Förvärm en paellapanna på din HOT WOK över medelhög värme.
  2. Tillsätt smör eller olja och låt det smälta/bli varmt.
  3. Häll försiktigt i äggsmeten i den varma paellapannan. Använd en stekspade för att skrapa äggsmeten från pannans kant mot mitten så att den tillagas jämnt.
  4. Tillsätt fyllningen när omeletten börjar sätta sig och toppen fortfarande är lite rinnig.
  5. När omeletten nästan har satt sig helt och fyllningen har börjat värmas upp, kan du försiktigt vika ena sidan av omeletten över fyllningen för att forma den karakteristiska halvmåneformen.

Servering:

När omeletten är färdig och har en gyllene färg, kan du försiktigt glida ut den på en tallrik. Garnera eventuellt med lite färska örter eller extra ost.

Serveringstips: Du kan servera din omelett som den är eller med en sallad och bröd.

Skriv ut recept

arrow_upward