Indisk inspirerad vegetariskt rätt

Tillsätt massor av kryddig smak till dina grönsaker med detta underbara indisk-inspirerade recept. En snabb wokning ger grönsakerna precis rätt konsistens, och den exotiska kombinationen av kryddor kommer definitivt att få familjen att ta mer än en portion.

Receptet är utvecklat i samarbete med Julia Olsen, Onekitchenblog

  • texture Wok
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


  1. Hacka löken och riv ingefäran.
  2. Skär sockerärtorna i tre delar vardera och skär blomkålen i små buketter.
  3. I en wok steks blomkål och lök med smör och olja – önskas blomkålen med lite tuggmotstånd, ska de inte stekas så länge.
  4. När blomkålen börjar bli färdig, stek tillsammans med tomatpuré, garam masala, paprika, spiskummin, gurkmeja och cayennepeppar.
  5. Rör ner yoghurt och grädde, och värm upp allt ordentligt.
  6. Smaka av med salt, och rätten är klar. Smaklig måltid.

Tips:

Rätten är god med t.ex. ris eller naan till.

Skriv ut recept

arrow_upward