Flankstek med jordnötssås

Flankstek är perfekt när suget efter wok infinner sig. Denna möra nötbit från flanken lämpar sig utmärkt för snabbstekning, och det finns gott om möjligheter att tillsätta dom grönsaker du tycker om. I detta recept har vi valt att använda paprika, lök och sockerärter, som vi tycker passar väldigt bra till den krämiga jordnötssåsen.

Receptet är utvecklat i samarbete med Julia Olsen, Onekitchenblog

  • texture Wok
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelse:

  1. Skär paprikor i grova tärningar och broccoli i små buketter.
  2. Skiva löken tunt, skiva vitlök i tunna skivor och skär sockerärter i tre delar vardera.
  3. Skär flanksteken i tunna strimlor och strö salt och peppar på dem.

Wok:

  1. Stek flanksteken i lite olja i en wok i 1-2 minuter.
  2. Ta bort köttet från woken och tillsätt lite mer olja.
    Stek paprika, broccoli och lök i några minuter, innan du tillsätter vitlöken och steker ytterligare ett par minuter.
  3. Ta bort grönsakerna från woken.
  4. Lägg kokosmjölk, jordnötssmör, mörk soja, Maggi, farinsocker, chiliflakes och lökpulver i woken och värm blandningen ordentligt under omrörning. Såsen ska inte koka, utan bara värmas tills jordnötssmöret har smält helt.
  5. Smaka av såsen med limesaft.
  6. Vänd ner köttet, de stekta grönsakerna och sockerärterna i såsen och värm igenom allt. Sedan är rätten klar att servera.

Tips:

Rätten är väldigt god med till exempel ris eller nudlar.

Mörk soja och Maggi Arome kan ersättas med vanlig soja, men rätten kommer bäst till sin rätt med mörk soja och Maggi Arome.

Skriv ut recept

arrow_upward