Yaki Udon

Yaki Udon är en japansk rätt som består av tjocka udonnudlar som steks tillsammans med olika grönsaker och kött. Rätten är känd för sin intensiva smak och unika textur. Yaki Udon är en snabb och tillfredsställande rätt som serveras varm och ofta som en huvudrätt.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Tillagning i wok

  1. Tänd din wok och låt den värmas upp.
  2. Tillsätt fläskkött, 2 hackade lökar, kanelstång, stjärnanis, kryddnejlikor, peppar, kryddpeppar, salt och peppar. Låt det sjuda i 30 minuter.
  3. Ta upp köttet på en skärbräda och skär det i mindre bitar.

Sås

  1. Blanda 2 teskedar sojabönpasta med en nypa salt, lite peppar, 2 skedar kokande vatten från fläskköttet, lite risvinäger och 1 matsked tomatpuré.

Fortsätt i wok

  1. Stek först hackad lök och vitlök, ta sedan ut dem.
  2. Stek köttet i den heta woken.
  3. Tillsätt grönsakerna och stek dem med.
  4. Tillsätt löken och vitlöken igen och stek på låg värme. Efter 2-3 minuter tillsätts nudlarna och sedan såsen.
  5. Avsluta med att tillsätta salladslök och servera rätten direkt från din heta wok.

Skriv ut recept

arrow_upward